top of page
Pige ved havet

Panikangst

En historie om panikangst:

"Første gang jeg oplevede panikangsten, var jeg på vej hjem fra en veninde. Jeg mærkede pludselig en varme sprede sig i min krop, mit hjerte slog hurtigere, jeg begyndte at ryste, jeg fik tunnelsyn, fik kvalme og blev svimmel. Jeg lagde mig ned på fortovet, og jeg kan huske tankerne fløj rundt i hovedet om hvad der foregik, og om jeg ville se min familie igen. Det var sent på aftenen, så gaden var øde. Her lå jeg, bange imens jeg prøvede at samle mig selv op, hvilket efter et stykke tid, jeg kan ikke huske hvor længe, lykkedes. Derefter traskede jeg usikkert det sidste stykke hjem. Det var mit første møde med angsten"

At opleve et panikangst anfald er ekstremt ubehageligt og overvældende. Mennesker med panikangst vil ofte undgå steder hvor de har haft et anfald, i frygt for det vil ske igen. Det indsnævrer deres virke og omgang i verden. Selvom angsten kan føles som om, at noget er helt galt, og man tror man skal dø, så vil anfaldet altid stilne af. Det er helt ubeskriveligt ubehageligt, men fuldstændig ufarligt og man kan altså hverken blive sindssyg eller dø af skræk! 

Panikangst kan beskrives som en storm, der passerer forbi, men hvor hurtigt og hvor voldsomt afhænger af stormens styrke og hvordan den rammer. Det hjælper at forstå hvad angst egentlig er for en størrelse, og få teknikker til at berolige systemet. Det er også vigtigt at undersøge årsagen til angsten er fremkommet i ens liv og arbejde med det terapeutisk. 

Panikangst kan afhjælpes. Du vil kunne blive helt fri af angsten, og lære en hel masse om dig selv i processen, som vil gøre dig bedre rustet til livet fremover.

Det første skridt om at kontakte mig kan være svært, og hvis alene tanken om at skulle snakke om din angst fremkalder uro, er det helt naturligt. Jeg kan fortælle dig at rejsen fri af angst er det hele værd.

bottom of page